Încă o “revoluție” la Brașov. Au dat afară UDMR din Consiliul Județean, premieră în istoria postdecembristă

Patru formatiuni politice vor face parte din noul Consiliu Judetean Brasov – PNL, USR PLUS, PSD si Pro Romania -, conform rezultatelor finale ale alegerilor de duminica, pentru prima data in istoria postdecembrista UDMR nemaiavand reprezentant in acest for, anunta Agerpres.

Conform proceselor-verbale centralizate de AEP Brasov, PNL a obtinut 36,97%, urmatoarea formatiune politica clasata fiind PSD, cu 19,35% din numarul total al voturilor valabil exprimate, urmata de Alianta USR PLUS cu 19,25% si Pro Romania – cu 5,11%.

Celelalte formatiuni politice participante la scrutin nu au trecut de pragul electoral de 5%.

O alta mare surpriza a fost infrangerea lui George Scripcaru, in cursa pentru Primaria Brasov, de catre candidatul USR PLUS, Allen Coliban.

Candidatul USR PLUS, Allen Coliban, a castigat Primaria municipiului Brasov cu peste 40% din voturile valabil exprimate, in viitorul legislativ local urmand sa aiba mandate trei forte politice – Alianta USR PLUS si PNL – cu un numar egal de voturi si PSD, releva datele AEP Brasov.

In ce priveste votul pentru presedintia Consiliului Judetean Brasov, pe primul loc s-a situat candidatul PNL, Adrian Vestea, cu 95.616 voturi, urmat de candidatul USR PLUS, Tudor Benga, cu 35.735 voturi si cel al PSD, Marian Rasaliu, cu 35.292.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.