AUR reprezintă de fapt o seceră și un ciocan coclite. Dovada că generalul-candidat a participat în 1989 la represiunea criminală de la Timișoara

Pe 16 noiembrie, semnalam că partidul populistului George Simion, AUR, l-a pus pe generalul Nicolae Roman pe lista de candidați la Camera Deputaților ai filialei din Buzău. Consultând CV-ul, am aflat că Nicolae Roman, după absolvirea Academiei Militare, în anul 1987, a fost numit comandant al Batalionului 1 Infanterie din Regimentul 32 Mecanizat „Mircea” de la Timişoara, funcţie pe care a a avut-o inclusiv pe parcursul Revoluției, până în 1991. 

Suspiciunile conform cărora Roman a participat activ la masacrul contra revoluționarilor de la Timișoara, în decembrie 1989, au fost confirmate astăzi de jurnalistul Mălin Bot, care a făcut trimitere la un document care prezintă unitățile militare ale MApN care au participat la represiune. Roman a făcut parte din UM 01185 Regimentul Mecanizat. Vă prezentăm și desfășurarea regimentului din care a făcut parte și candidatul AUR la Camera Deputaților:“Regimentul a acţionat în noaptea de 16/17 decembrie cu circa 160 de militari în zona Parcul Central Piaţa Libertăţii – Piaţa 700 – Circumvalaţiuni – Piaţa Dacia, Torontal, iar în 17 decembrie cu 220 de militari dizlocaţi astfel: 100 la Poşta Mare – Hotel „Continental, 80 la Podul Decebal – Piaţa Traian, 40 în Piaţa Libertăţii – Operă – Catedrală. În data de 18 decembrie unitatea desfăşoară în Timişoara aproximativ 200 de soldati, 7 TAB-uri, 4 autocamioane şi o autospecială”. (sursa: AICI)

nicolae roman 23

Cu atât mai grav este cazul generalului Roman, în condițiile în care în prezent deține un certificat de Revoluționar cu Merite Deosebite și, mai mult, vrea să obțină statutul de Luptător cu Rol Determinant în Revoluția Română pentru a primi retroactiv, din 2015 încoace, peste 20 de mii de euro indemnizație și ulterior o sumă acordată lunar de 2020 de lei.


MAI MULTE DETALII: Un general avid după indemnizația de revoluționar candidează din partea AUR la Camera Deputaților. Ce funcție militară avea pe perioada Revoluției de la Timișoara

SURSĂ- PODUL.RO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.