VIDEO PNL: Ciolacu știe că va primi oricum pensie specială, pentru că a lucrat la proiectul de lege

Marcel Ciolacu dă dovadă de populism și ipocrizie prin afirmația că va pierde pensia specială dacă va demisiona din Parlament, în ultima zi de mandat, scrie PNL pe pagina de Facebook a partidului.

„În primul rând, neterminarea mandatului nu conduce la pierderea pensiei speciale, scrie foarte clar ȋn legea iniţiată şi votată chiar de pesediştii lui Marcel Ciolacu. Asta ȋl face pe Ciolacu un populist mincinos.

În al doilea rând, numele lui Marcel Ciolacu apare pe lista inițiatorilor proiectului de lege privind pensiile speciale ale parlamentarilor. Asta ȋl face pe Ciolacu un ipocrit.

Semnătura lui Marcel Ciolacu pe proiectul de lege se regăsește la poziția 75 pe lista de inițiatori, iar ȋn clipul video postat de PNL vedeţi cum Ciolacu stă ȋn prezidiu şi este numărat ȋntre cei care au susţinut legea. Concluzia, CIOLACU = IPOCRIT”.

În motivarea proiectului de lege semnată și de Marcel Ciolacu se arată următoarele: „La momentul împlinii vârstei standard de pensionare, deputații și senatorii au dreptul la indemnizație pentru limită de vârstă ca un drept firesc, echitabil și compensatoriu pentru perioada de activitate parlamentară.”

O dovadă a faptului că Parlamentul plăteşte pensii speciale pentru mandat incomplet este cea mai mică pensie primită de către un parlamentar, 2883 de lei/lună, plătită pentru un mandat incomplet de doar 28 de luni.

Informația apare într-o adresă oficială a Senatului României cu numărul 234/A din 31.01.2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.