Guvernul Orban dă o puternică lovitură contestatarilor săi. 10 proiecte cu finanțare europeană pentru spitalele din București!

Premierul Ludovic Orban și ministrul Sănătății – Nelu Tătaru au participat, luni, la semnarea contractelor de finanțare din fonduri europene a 10 proiecte ce vor fi implementate de spitale din București în scopul creșterii capacității de răspuns la criza sanitară provocată de COVID -19.

”Guvernul României, odată cu izbucnirea pandemiei, a întreprins demersuri, la nivelul Comisiei Europene pentru a obține aprobarea alocării de sume din fonduri europene pentru înzestrarea spitalelor din România. Am reușit să obținem o finanțare de 1,27 miliarde de euro. Sunt bani destinați înzestrării spitalelor cu aparate, echipamente și orice alte investiții necesare.

Această alocare este urmată de alocarea unei sume fără precedent pentru modernizarea sistemului de sănătate. Este vorba de 6,1 miliarde de euro care vor fi alocați sistemului dă sănătate în următorii 7 ani – 1,9 miliarde euro prin programul național de recuperare și reziliență și 4,9 miliarde de euro urmează să fie alocați în cadrul bugetului UE 2021-2027 din fondurile de coeziune. Este vorba, în total, de o investiție de aproape 7 miliarde și jumătate de euro, care vine să suplinească absența unor finanțări serioase pentru modernizarea sistemului de sănătate, pentru creșterea calității serviciilor medicale.

Pentru București, se semnează contractele de finanțare către 29 spitale, iar suma alocată pentru dotare va fi de peste 100 milioane de euro!”, a declarat Ludovic Orban.

Beneficiari vor fi: Spitalul Clinic Colentina București, Spitalul Universitar de Urgență Militar Central Dr. Carol Davila, Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta, Institutul Național de Geriatrie și Gerontologie Ana Aslan, Spitalul Clinic de Urgență București, Institutul Național de Endocrinologie C. I. Parhon, Spitalul Clinic Prof. Dr. Theodor Burghele, Spitalul Universitar de Urgență București, Institutul de Urgența pentru Boli Cardiovasculare Prof. C. C. Iliescu, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale Dr. Victor Babeș.

La eveniment au luat parte ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, și managerii celor 10 unități sanitare care implementează proiectele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.