Maia Sandu cheama la revolutie in strada. Oamenii rusilor vor sa preia controlul asupra serviciului secret, scotandu-l de sub autoritatea presedintelui


Presedinta aleasa a Republicii Moldova, Maia Sandu a cheamat oamenii in strada, joi, 3 decembrie, pentru „a apara votul de la alegerile prezidentiale din 15 noiembrie”. Ea se arata indignata de decizia socialistilor care cer ca SIS-ul sa fie luat din coordonarea Presedintelui ales si sa treaca in subordinea Parlamentului.

Maia Sandu a declarat, miercuri, ca intentia PSRM-ului ar fi un abuz anti-democratic pus la cale de actualul presedinte, Igor Dodon, informeaza Agora.md.

„Regimul lui Dodon merge pe urmele lui Plahotniuc. Ei incearca sa ne fure rezultatele votului, sa anuleze in mod abuziv votul popular din 15 noiembrie. (…) Va indemn sa iesim maine sa aparam dreptul nostru pentru o tara in care este ordine si dreptate. Maine la ora 10.00, va indemn sa iesiti in fata Parlamentului cu masti si distanta fizica, pentru a va apara votul si vointa poporului. Trebuie sa oprim majoritatea oligarhica Dodon-Sor, din tentativa de uzurpare a puterii si sa declansam cat mai curand alegeri parlamentare anticipate”, a spus Sandu.

Maia Sandu mai afirma ca Igor Dodon planuieste „sa controleze in continuare schemele de coruptie si institutiile statului”.

„Este un abuz anti-democratic pus la cale de persoana care a pierdut alegerile si increderea poporului. Aceasta persoana care, in curand, nu va detine nicio functie publica planuieste sa controleze in continuare schemele de coruptie si institutiile statului. Aceasta este o tentativa de uzurpare a puterii in stat, prin care se incearca pastrarea in captivitate politica a unei institutii esentiale pentru lupta impotriva coruptiei si a riscurilor pentru securitatea statului. Iar pe de alta parte, se anuleaza rezultatele votului dat de popor”, a mai adaugat Presedinta aleasa.

Anul trecut, deputatii au votat un proiect de lege care prevede ca Serviciul de Protectie si Paza de Stat sa treaca in subordinea presedintelui tarii, dar acum socialistii s-au razgandit. Deputatul PAS, Sergiu Litvinenco a publicat pe pagina sa de Facebook nota informativa a unui proiect care arata ca deputatii socialisti cer ca SIS-ul sa fie luat din coordonarea Presedintelui ales. Potrivit lui Litvinenco, Comisia juridica a aprobat cu 5 voturi un raport pentru doua lecturi, iar joi documentul ar putea fi votat in plenul Legislativului.

Sursă-Aktual24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.