Lovitura de stat la Chisinau. Majoritatea prorusa din Parlament a preluat serviciul secret al tarii din subordinea presedintelui Maia Sandu

Lovitura de stat la Chisinau.

whatsapp sharing button

Majoritatea parlamentara de la Chisinau, controlata de prorusii de la PSRM-ul lui Igor Dodon, a votat pentru trecerea serviciului de informatii al Moldovei, SIS, din subordinea presedintelui tarii, Maia Sandu, in subordinea Parlamentului. Decizia a fost luata pe fundalul protestelor

Deputatii Platformei DA, PAS, PDM si Pro Moldova au cerut retragerea de pe ordinea de zi a mai multor proiecte controversate, printre care initiativa ce vizeaza controlul SIS. Propunerile nu au intrunit numarul necesar de voturi, datorita socialistilor si celor de la Pentru Moldova, platforma din care fac parte deputatii Partidului Sor si cativa neafiliati. Intr-un final, s-a ajuns la blocari de tribuna si imbranceli.

,”Ceea ce se intampla astazi in plenul Parlamentului seamana mai mult cu o lovitura de stat” a declarat fostul presedinte al Curti Constitutionale a Republicii Moldova, Alexandru Tanase, pentru agora.md.

Partidul lui Igor Dodon, PSRM, a sustinut ca securitatea Republicii Moldova este pusa in pericol de faptul ca Maia Sandu are cetatenie romana.

„S-au schimbat multe lucruri din 2016. Presedintele ar trebui sa raspunda de securitatea statului. Noi am avut alegeri pe 15 noiembrie, avem presedinte ales, din pacate presedintele ales detine si alte cetatenii. Dupa parerea noastra asta ar fi o chestiune care ar putea sa impiedice sau sa foloseasca SIS in detrimentul securitatii nationale. Presedintele nou ales cand a obtinut a doua cetatenie a depus juramant de credinta altui stat. SIS este o institutie asupra careia Parlamentul exercita control. Din acest punct de vedere, pentru a nu avea derapaje in acest sens, iar ultimele declaratiei a presedintei nou aleasa ne dau de banuit ca ar putea sa intreprinda masuri prin destabilizarea situatiei in tara. Din declaratiile presedintei nou aleasa se subintelege ca se vrea destabilizarea in regiune”, a declarat Vasile Bolea pentru TV8, citat de agora.md.

Decizia de preluare a serviciului secret din subordinea presedintelui Maia Sandu a avut loc in timp ce in afara Parlamentului protestau mii de cetateni.

SURSĂ – AKTUAL24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.