Conducerea PNL îl propune pentru funcția de prim-ministru pe Florin Cîțu, actual ministru de Finanțe. Totodată, partidul a votat să îl susțină pe Ludovic Orban la șefia Camerei Deputaților.

Declarațiile celor doi, Florian Cîțu și Ludovic Orban, au avut loc la scurt timp după ce conducerea PNL s-a reunit și l-a votat pe actualul ministru de Finanțe pentru funcția de prim-ministru. Florin Cîțu este propunerea unică a PNL pentru funcția de premier. Imediat după ședință liderii partidului au făcut câteva declarații.

Ludovic Orban: Am convocat reuniunea BPN al PNL pentru a decide propunerea PNL pentru funcția de premier. Cu o singură abținere, BPN al PNL a decis ca propunerea noastră pentru funcția de premier să fie Florin Cîțu.

Există șansa de formare a unei majorități parlamentare. Am decis formarea unei echipe de negociere, condusă de președintele partidului, alături de premierul propus. Dorim să facem alianță cu USR-PLUS și UDMR.

A fost propunerea președintelui să scriem fiecare separat pe o hârtie o nominalizare. Și toți am scris același nume. Este nevoie de un premier cu credibilitate inclusiv pe plan internațional. Cîțu a reușit să mențină ratingul de țară, cunoaște bine problemele cu care ne-am confruntat și în mare parte are și soluțiile.

Florin Cîțu: Obiectivul principal este să facem cât mai repede majoritatea parlamentară, pentru a putea avea un guvern.

Președintele Iohannis poate accepta sau nu această propunere. Reamintim că actualul ministru de Finanțe a mai fost propus pentru funcția de premier, dar a renunțat la nominalizare, cu câteva minute înainte de votul de învestitură din Parlament.

sursă-biziday

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.