Dubă a Jandarmeriei, incendiată si vopsită in roz. Jandarmii au încercat să oprească o uriașă petrecere ilegală în sudul Franței

Aproximativ 2.500 de persoane, venite din toate colturile Frantei si unele chiar din strainatate, au sarbatorit Anul Nou in vestul Frantei in cadrul unei petreceri neautorizate care nu a putut fi impiedicata de autoritati, scrie AFP.

Petrecerea s-a terminat sambata dimineata.

Ministrul de Interne, Gerald Darmanin, a convocat vineri seara la Paris o reuniune in incercarea de a „restabili o situatie normala”, dupa cum a precizat acesta pe Twitter.

In jurul orei 20,30, petrecerea continua pe muzica tehno in hangarele localitatii Lieuron, la sud de orasul Rennes.

Jandarmii, plasati la intersectii, incercau sa impiedice noi participanti sa mearga la petrecerea rave. In cursul zilei un elicopter survola locul.

Jandarmii au incercat joi seara sa impiedice petrecerea dar „s-au lovit de ostilitatea a numerosi petrecareti”, a afirmat prefectura departamentului Ille-et-Vilaine.

In cursul acestor confruntari, „o masina a jandarmeriei a fost incendiata, alte trei degradate iar in militari au fost aruncate sticle si pietre, care au provocat rani usoare”, potrivit sursei citate.

Isabelle, o femeie de circa 60 de ani care sta la cateva case de hangare, „dezafectate de cateva luni”, a povestit ca sosirea petrecaretilor a fost „spectaculoasa”.

In plina epidemie de Covid-19 „incercam sa facem ce e de facut si cand vedem ce se intampla … unde este respectul?”, a afirmat femeia.

Franta se confrunta cu amenintarea unui nou avans al epidemiei. Vineri, numarul de noi contaminari era de 20.000 in 24 de ore.

Prefectura a estimat numarul participantilor vineri dimineata la circa 2.500 „provenind din diferite departamente si din strainatate”.

Serviciile de urgenta au fost trimise la fata locului pentru a distribui gel dezinfectant si masti in incercarea de a „limita riscurile de propagare a virusului”.

Parchetul a deschis o ancheta.

La sfarsitul diminetii, printre cei cativa petrecareti care paraseau locul, cinci persoane din departamentul Finistere (vest), cu varsta de circa 20 de ani, imbracati in negru. Doi dintre ei purtau masti.

Potrivit acestora, petrecerea a fost „bine organizata”, cu paturi distribuite pentru a lupta cu frigul, in doua hangare si deci cu „doua atmosfere” diferite.

La aceasta petrecere, de care au aflat „din gura in gura”, „au participat chiar si straini, spanioli si italieni”, au spus ei.

Un pic mai departe, „Jo”, un participant originar din Alsacia (estul Frantei), spune ca s-a dus joi seara la un punct de intalnire in parcarea unui centru comercial. Ulterior, convoiul s-a deplasat spre Lieuron unde fortele de ordine au incercat sa-i impiedice sa treaca, folosind gaze lacrimogene. Si el a afirmat ca printre petrecareti s-au numarat persoane din Belgia, Marea Britanie si Spania.

Petrecerea urma sa se incheie „maine”, respectiv sambata, a mai spus el, inainte de a merge sa se culce un pic in masina sa.

Alti petrecareti spuneau ca petrecerea va dura pana marti.

sursă-Aktual24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.