COVID-19 a omorât deja mai mulţi americani decât al Doilea Război Mondial

asistenţi medicali transportă pe o targă trupul unui pacient mort de COVID-19 în afara secţiei ATI a spitalului din Houston, Texas
Asistenţi medicali transportă trupul unui pacient mort de COVID-19 la United Memorial Medical Center, Houston, Texas. Foto: Getty Images

Numărul americanilor care au murit până acum din cauza COVID-19 l-a depăşit pe cel al tuturor militarilor SUA ucişi în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, informează USA TodayAstfel, până pe 21 ianuarie 2021, după aproape un an de la declanşarea pandemiei provocate de noul coronavirus, în SUA s-au înregistrat 409.000 decese provocate de COVID-19.

Comparativ, 405.399 de americani şi-au pierdut viaţa în luptele din cel de-al Doilea Război Mondial în cei aproape 4 ani (mai precis, 1.347 zile) de la atacul de la Pearl Harbour (decembrie 1941) şi până la capitularea Japoniei (august 1945).

Practic, COVID-19 a ucis într-un an mai mulţi americani decât patru ani de război mondial.

În ultimele săptămâni, rata deceselor provocate de coronavirus în SUA a crescut atât de mult încât poate fi măsurată în secunde: conform statisticilor universităţii Johns Hopkins citate de USA Today, pe 12 ianuarie 2021, un american a murit de această boală la fiecare 19 secunde.

Recordul negativ atins pe 12 ianuarie l-a depăşit inclusiv pe cel al pierderilor forţelor aliate din ziua debarcării în Normandia. Pe 6 iunie 1944, peste 4.400 de soldaţi americani au murit în timpul invaziei Franţei, echivalentul unui militar ucis la fiecare 20 de secunde.

Un număr similar, de peste 4.400 de decese provocate însă de COVID-19, a fost înregistrat în ziua învestirii lui Joe Biden în funcţia de preşedinte al SUA.

Sursa: digi24 (Editor : Mihnea Lazăr)


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.