Protest de amploare la Moscova, politia intervine in forta. Imagini in direct din capitala Rusiei – Video

Zeci de mii de rusi protesteaza, sambata, in Piata Puskin din Moscova fata de arestarea lui Alexei Navalnii si impotriva regimului autoritar al lui Vladimir Putin.

Iata imagini in direct de la protestul din Moscova:

Politia din Moscova a inceput sa faca arestari inca dinaintea mitingului. Cateva sute de persoane s-au adunat cu circa o ora inainte de inceperea oficiala a mitingului. Un reporter Reuters a relatat ca a vazut politisti care au retinut 11 persoane si ca arestarile continuau. Au fost arestati inclusiv copii.

Pana acum, politia a arestat sambata 238 de persoane la mitinguri din intreaga Rusie, potrivit organizatiei neguvernamentale OVD-Info, care tine evidenta numarului de arestari la proteste.

Navalnii le-a cerut sustinatorilor sai sa protesteze in intreaga tara dupa arestarea lui. Navalnii a fost spitalizat la Berlin pentru tratament, iar saptamana trecuta, la intoarcerea la Moscova, a fost retinut chiar pe aeroport si se afla acum in arest preventiv, in asteptarea mai multor proceduri judiciare care il vizeaza. Printre altele, autoritatile ruse au comunicat ca el ar putea fi considerat vinovat de incalcarea conditiilor de eliberare conditionata in urma unei condamnari cu suspendare din 2014.

Autoritatile ruse au declarat protestele ilegale si au promis reprimarea lor, aminteste Reuters.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.