Reacția lui Putin la proteste. Îi îndeamnă pe pensionari să nu le permită tinerilor să „încalce legea”. Protestatarii, amenintați cu zeci de ani de puşcărie


Politicienii responsabili nu ar trebui sa recurga la actiuni de masa ilegale pentru a-si atinge obiectivele si ambitiile, a declarat presedintele Rusiei, Vladimir Putin, in cadrul unei intalniri cu studentii, relateaza Interfax.

„Toate evenimentele de acest gen despre care tocmai am vorbit – nimeni nu ar trebui sa recurga la ele, incercand sa-si apere vreunul dintre obiectivele si obiectivele lor ambitioase, in special in domeniul politicii. Nu asa se face politica, cel putin responsabil”, a spus Putin.

„Am vorbit deja despre astfel de subiecte de multe ori si vreau sa subliniez: toti oamenii au dreptul sa-si exprime punctul de vedere in cadrul prevazut de lege”, a spus el si a adaugat ca „orice lucru care depaseste legea nu este doar contraproductiv, dar periculos

El a reamintit ca exista multe exemple in istoria Rusiei „cand situatia a depasit cu mult legea si a condus la o astfel de oscilatie in societate si stat, din care au suferit nu numai cei care au zguduit statul si societatea, ci si acei oameni care nu au avut nimic de facut”. Ca exemplu, el a citat evenimentele care au dus la prabusirea Imperiului Rus si prabusirea URSS.

„In niciun caz minorii nu trebuie impinsi inainte”, a continuat presedintele. „Asa fac teroristii, care conduc femeile si copiii in fata lor. Aici accentul se misca putin, dar in esenta este acelasi”.

Putin a remarcat inca o data: „Toti oamenii au dreptul la activitate politica, sa isi exprime opinia, sa-si promoveze opinia in constiinta publica, dar in cadrul legii. Agentiile de aplicare a legii ar trebui sa actioneze si in cadrul legii. Ar trebui, de asemenea, sa isi indeplineasca datoria de serviciu. Sper ca vom putea merge mai departe in acest fel. ”

El a reamintit soarta participantilor la asaltul Capitolului din 6 ianuarie la Washington.

„Ce vor face cu acesti oameni? Dupa cum a spus un executiv al FBI: ‘Avem brate lungi. O sa-i luam pe toti, ii vom prinde pe toti, ii vom inchide pe toti’. De la cincisprezece la douazeci si cinci de ani, in ceea ce priveste terorismul intern. Au iesit si cu lozinci politice, dar in afara legii. De ce ar trebui permis totul in afara legii? Nu”, a adaugat Putin.

El a reamintit ca in 1993, tancurile au tras asupra cladirii Consiliului Suprem.

„Tinerii nici macar nu stiu acest lucru. Trageau din tancuri. Foc direct la cladirea parlamentului. Si asta nu a fost cu mult timp in urma. Tinerii, daca sunt scolari, nu l-au vazut si nu l-au auzit. Pentru ei, este ca invazia lui Napoleon la Moscova in 1812. Atat de departe incat nici macar nu simt nimic. Dar persoanele in varsta ar trebui sa stie acest lucru, ar trebui sa-si aminteasca si in niciun caz, in special persoanele responsabile, nu ar trebui sa permita acest lucru „, a spus Putin.

Pe 23 ianuarie, au avut loc actiuni neautorizate pe strada in mai multe orase rusesti in sprijinul politicianului arestat Alexei Navalny.

El a fost retinut pe 17 ianuarie la sosirea din Germania si arestat a doua zi pana la 15 februarie. Pe 19 ianuarie, asociatii sai au lansat un film de investigatie despre „palatul lui Putin” din Gelendzhik, care se afla sub protectia FSO. Pe 25 ianuarie, Putin a spus ca aceasta proprietate nu ii apartine nici lui, nici familiei sale, iar filmul, pe care l-a urmarit in fragmente, era in curs de montaj.

Anterior, secretarul de presa prezidential Dmitri Peskov a negat de mai multe ori orice legatura intre „palat” si Putin, a numit ancheta „ prostie ” si „ afine de inalta calitate”. Peskov a mentionat, de asemenea, ca oamenii au dreptul sa-si exprime nemultumirea, dar este inacceptabil sa faca acest lucru cu actiuni necoordonate.

Sursa: aktual24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.