Simbolul domniei lui Cercel la „Matei Bals”. Asa arata poarta de Triaj in cel mai bine finantat spital public din Romania

Jurnalistul Cristian Andrei (Europa Libera) prezinta poarta de Triaj a spitalului Matei Bals. Imaginea este sinistra, cu atat mai mult cu cat institutul condus timp de 10 ani de Adrian Streinu Cercel a beneficiat tot timpul de finantari consistente.


„Romania muribunda si in flacari. Oamenii de la Matei Bals au murit cu zile din cauza unui sistem putred. Imaginea emblematica te loveste insa.

In acest loc erau invitati astazi oamenii la Triaj – spital Matei Bals sau sa lase pachete pentru rudele internate. Imaginea e din centrul Bucurestiului, din fata unui spital bogat si nu face parte din zona afectata de incendiu”, a explicat Cristian Andrei.

„Un fost jurnalist, plecat din tara de vreo 6 ani, ma intreaba cum de am vazut abia azi poarta de triaj (care arata ca un WC) a templului M. Bals, spital condus de 19 ani de dr Cercel.

Initial n am stiut ce sa i spun. Dupa ceva timp de gandire am dat vina pe colegii jurnalisti de pe Sanatate care, in timp, au luat chipul si asemanarea profesorilor sefi de Sectii.

Apoi mi-am dat seama ca suntem cu totii responsabili de cum arata acest gard. Toti. Intr-un final, gardul din poza este reflexia noastra. Il meritam cu varf si indesat”, a remarcat si jurnalistul de investigatii Virgil Burla.


Spitalul a fost cosndus, timp de 19 ani, de Adrian Streinu Cercel. El a demisionat in decembrie pentru a prelua functia de senator din partea PSD. Surse din spital afirma ca Cercel continua sa conduvca spitalul din umbra.

Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a anuntat vineri seara ca actualul Guvern va crea un fond important pentru investitii in spitale si o echipa direct responsabila ca acestea sa devina realitate, subliniind ca este nevoie de unitati sanitare noi.

„Romania este, din pacate, tara in care in ultimii 30 de ani nu s-a construit niciun spital public mare. Spitalele noastre au 50 de ani sau peste. Medicina a evoluat enorm in timpul asta. Nu ne putem astepta ca un soft IT de secol 21 sa functioneze fara probleme pe un computer 386 de anii ’90. O astfel de asteptare nu e doar o naivitate, ci o inconstienta aproape criminala. (…) Vom construi spitale. Vom crea in acest Guvern condus de Florin Citu, cu sprijinul intregii coalitii, un fond important pentru investitii in spitale si o echipa direct responsabila ca aceste spitale sa devina realitate, sa devina saloane curate, cladiri sigure. Vom construi spitale. Tara asta are nevoie de spitale noi. Tara asta are nevoie de vindecare, iar vindecarea de aceasta data nu va veni prin vorbe, ci prin fapte”, a scris ministrul, pe Facebook.

El a adaugat ca in cele sapte luni petrecute in 2016 la Ministerul Sanatatii a inceput proiectele de spitale regionale, iar in ultimii patru ani s-a facut munca ce trebuia facuta intr-unul singur.

„In ultimii patru ani s-a facut munca ce trebuia facuta intr-unul singur. Si asta nu pentru ca nu au fost bani, ci pentru ca nu a avut cine. In tara asta s-au construit mall-uri, benzinarii, cladiri de birouri, ba s-au construit si cateva spitale… dar private. Statul nu a fost in stare, pentru ca cei care l-au condus au avut alte treburi sau alte interese”, a afirmat Voiculescu.

Sursa: aktual24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.