Citu a mers la „Matei Bals”. Anunta schimbari majore: „Voi introduce urgent criterii de performanta. Salariile mari trebuie justificate”

Premierul Florin Citu anunta ca a mers, sambata, la Institutul „Matei Bals” pentru a se asigura ca nu va exista pauza in ceea ce priveste ancheta in cazul incendiului care a avut loc in urma cu o zi.


De asemenea, el arata ca vinovatii vor suporta consecintele.

„Astazi am fost sa vad ce s-a intamplat la Institutul Matei Bals. Am mers pentru a ma asigura ca nu le lipseste nimic celor care cerceteaza cauza incendiului si ca nu va exista pauza in aceasta ancheta. Avem nevoie de adevar cat mai repede. Am discutat cu managerul institutului, Maria Nitescu, si cu doctorul Apostolescu, care a fost de garda in noaptea incendiului”, a scris premierul, sambata, pe Facebook.

Citu mentioneaza ca mai sunt multe lucruri de facut in spitale si subliniaza ca expresia „merge si asa” trebuie sa dispara din mentalitatea care se reflecta in modul de lucru din institutiile statului.

„Este nevoie de criterii de performanta urgent si le voi introduce. Salariile mari din sectorul public, comparativ cu sectorul privat, trebuie justificate de un mod de lucru profesionist. Indiferent de domeniul de activitate. Si va promit: vinovatii vor suporta consecintele, indiferent de functia pe care o au. Nimeni nu este mai presus de lege, iar in mandatul meu se va si materializa acest principiu”, a mai scris el.

Sase oameni au murit in urma incendiului care a avut loc vineri dimineata la Institutul „Matei Bals” si 53 au fost transferati catre alte spitale.

sursa: aktual24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.