Secretarul american de stat ordonă arborarea steagurilor LGBT la ambasadele americane

Anthony Blinken
Anthony Blinken (Mandel Ngan/AFP/Getty Images)

Secretarul american de stat, Antony Blinken, a emis un anunţ potrivit căruia va inversa un ordin al preşedintelui Donald Trump şi va pune steaguri de „gay pride” la ambasadele SUA din întreaga lume.


Revista Outfront a transmis evoluţia:

Într-o notă din iulie 2020, fostul secretar al apărării, Mark Esper, a publicat o listă cu steaguri autorizate să fie afişate la bazele militare americane. Din listă lipsea steagul gay pride al LGBTQ, pe care Esper îl compara cu steagul confederat. Înainte de interdicţie, ambasadele arborau steagul în timpul lunii “gay pride” pe stâlpul oficial al ambasadei.

În timpul şedinţei, Blinken a confirmat, de asemenea, că intenţionează să numească un trimis special pentru drepturile persoanelor LGBTQ, funcţie creată de Barack Obama în 2015, care nu a fost ocupată în timpul preşedinţiei Trump.

Blinken a susţinut că violenţa împotriva acestei categorii demografice a crescut în timpul mandatului Trump.

„Am observat creşterea violenţei îndreptate împotriva persoanelor LGBTQI în întreaga lume”, a spus Blinken. „Cred că rolul pe care ar trebui să-l joace Statele Unite în sprijinirea şi apărarea drepturilor persoanelor LGBTQI este un lucru pe care departamentul îl va prelua, şi îl va prelua imediat. Ridicarea steagului gay pride este o modalitate de a demonstra direct solidaritatea cu LGBTQ”.

Sursa: epochtimes-romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.