Fiul lui Ion Ratiu il pune la punct pe George Simion, care a pus sigla AUR peste Ion Ratiu: „Ion Ratiu nu a sustinut niciodata pozitii bazate pe discriminarea semenilor cu credinte, valori, principii sau indicatori identitari diferiti”

Nicolae Ratiu, fiul lui Ion Ratiu, solicita AUR sa stearga de pe Facebook postarea in care ” imaginea lui Ion Ratiu este utilizata alaturi de identitatea vizuala a partidului AUR”. 


„Solicit partidului Alianta pentru Unirea Romanilor sa stearga postarea in care imaginea lui Ion Ratiu este utilizata alaturi de identitatea vizuala a partidului AUR si sa evite in viitor orice astfel de asociere a lui Ion Ratiu cu simbolurile, doctrina si imaginea partidului. Ion Ratiu nu a sustinut niciodata pozitii bazate pe discriminarea semenilor cu credinte, valori, principii sau indicatori identitari diferiti (etnie, religie etc.).

Ion Ratiu a sustinut o societate democratica deschisa, toleranta, unita, in defavoarea propagarii unor idei care dezbina si incita la ura.

Nu sunt aparatorul vreunui partid politic din Romania si cred cu tarie ca exercitiul dialogului democratic, asa cum il intelegea Ion Ratiu, trebuie sa se bazeze pe respect si dragoste fata de semeni, nu pe popularizarea unor pozitii extremiste si periculoase.

Ion Ratiu a promovat si a luptat pentru garantarea Libertatii de Exprimare, fara a uita insa de prevederile art. 30, alin. 6 si alin.7 din Constitutia Romaniei:

(6) Libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viata particulara a persoanei si nici dreptul la propria imagine.

(7) Sunt interzise de lege defaimarea tarii si a natiunii, indemnul la razboi de agresiune, la ura nationala, rasiala, de clasa sau religioasa, incitarea la discriminare, la separatism teritorial sau la violenta publica, precum si manifestarile obscene, contrare bunelor moravuri”, a scris Nicolae Ratiu pe Facebook.

Miercuri, intr-o postare in care sunt atacati zeci de intelectuali romani, liderii AUR l-au stampilat pe Ion Ratiu cu sigla partidului.

„Autointitulatii ‘intelectuali publici, militanti pentru drepturile omului, oameni din societatea civila si aparatori ai valorilor euroatlantice’, in frunte cu Cristian Parvulescu, ataca votul romanilor cerand guvernului sa ignore punctele de vedere ale AUR – deci ale romanilor simpli.

Avem si noi un mesaj pentru aceasta elita inchipuita: Noi reprezentam vocea a 10% dintre romani. Voi nu reprezentati pe nimeni si nimic. Sunteti dusmanii romanilor – asa ati fost, asa ati ramas.

Unii dintre voi nu ati stiut niciodata, altii probabil ati uitat ce inseamna democratia, asa ca va amintim noi, prin cuvintele marelui Ion Ratiu!“, se arata pe pagina AUR.

Sursa: aktual24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.