Ministrul Finanţelor: ANAF să ceară scuze contribuabililor puşi pe drumuri, deşi îşi plătiseră taxele

Alexandru Nazare - gov.ro
Alexandru Nazare – gov.ro (Epoch Times România)


Ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare, a afirmat, joi, că ANAF e datoare să ceară scuze tuturor contribuabililor care, deşi şi-au plătit taxele la timp, au fost puşi pe drumuri şi nevoiţi să stea la cozi.


„Înainte de toate, ANAF e datoare să le ceară scuze oamenilor care, deşi şi-au plătit taxele la timp, au fost puşi pe drumuri şi nevoiţi să stea la cozi. Acestor contribuabili trebuie să le mulţumim pentru faptul că îşi plătesc la timp taxele, că îşi respectă obligaţiile faţă de stat şi să-i tratăm cu respect, fără să le facem viaţa mai complicată decât este deja”, a scris Nazare, într-o postare pe Facebook.

Oficialul a precizat că în şedinţa de lucru de joi, desfăşurată la sediul ANAF Sector 6, a transmis conducerii că i se pare „intolerabil modul în care a tratat situaţia”.

„Pot să înţeleg că sunt deficienţe care trenează de multă vreme şi că nu pot fi remediate peste noapte, mai ales în privinţa digitalizării. Dar, distanţarea fizică trebuia să fie asigurată. Situaţia creată putea fi evitată. Dacă aveau nevoie de sprijin suplimentar era suficient să ceară şi găseam soluţii. Mă aştept de la toate administraţiile fiscale să comunice eficient atât intern, cât şi extern şi să trateze cu respect contribuabilii”, susţine Nazare.

Totodată, ministrul subliniază faptul că „nu este suficient ca serviciile pentru aceştia să existe doar pe hârtie, ele trebuie să şi funcţioneze”.

„Aştept rezultatele controlului intern demarat ieri, măsuri clare şi termene de remediere a deficienţelor pentru toate administraţiile fiscale din Bucureşti”, a conchis Nazare.

Declaraţiile ministrului Finanţelor vin în contextul în care mai mulţi contribuabili au fost nevoiţi zilele acestea să piardă ore în şir la ghişeele ANAF după ce fuseseră somaţi să plătească amenzi sau taxe şi impozite pe care le achitaseră deja online dar care nu apăreau în sistem ca fiind plătite. Detalii aici.

Sursa: EpochTimes-Romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.