Războiul PSD-PNL, faza pe statui. Bustul lui Ion C. Brătianu, ascuns de primarul PSD într-o magazie a Primăriei Botoşani

Bustul lui I.C. Brătianu

Bustul lui I.C. Brătianu (Monitorul de Botoşani

Bustul primului preşedinte al Partidului Naţional Liberal, Ion C. Brătianu, ce fusese pus din martie 2019 pe holul Primăriei Botoşani, a fost mutat într-o magazie a instituţiei la dispoziţia actualului primar, pesedistul Cosmin Andrei.


„Bustul este în sediul primăriei, este foarte bine păstrat şi căutăm o destinaţie potrivită pentru că în faţa biroului meu era nepotrivit cu plăcuţa pe care a pus-o domnul Flutur, cu aspecte eminamente politice. Pentru că nu a scris că a fost primul ministru al României, ci că a fost membru fondator al PNL, un pic nepotrivit pentru Primăria Botoşani. Dar asta nu înseamnă că nu putem discuta despre punerea acestui bust în valoare”, a declarat edilul PSD citat de Monitorul de Botoşani.

.. (Monitorul de Botoşani)

Consilierul municipal PNL Maricel Maxim, cel care avusese în trecut iniţiativa de a comanda acest bust, a criticat decizia primarului Cosmin Andrei, adăugând că actuala conducere a primăriei şi-ar fi dorit, probabil, „un bust al lui Ion Iliescu sau Dragnea”.

„E un gest urât, josnic. Dacă cineva avea de luat o asemenea hotărâre, mă aşteptam să mă fi contactat şi să-mi fi spus că nu e binevenit bustul lui IC Brătianu în primărie. Pur şi simplu am înţeles că l-au luat şi l-au dus într-o magazie. De la primărie mi s-a spus că a fost ridicat de săptămâna trecută şi dus în magazie. E păcat că cei din conducerea actuală a primăriei nu înţeleg că era vorba despre o personalitate a istoriei României, nu neapărat a unui partid politic. Chiar dacă a fost primul preşedinte al PNL, IC Brătianu a pus bazele dezvoltării României Moderne”, a spus Maricel Maxim.

Articolul complet aici.

Sursa: EpochTimes-Romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.