Nu cumparam de la rusi sau chinezi. Citu anunta ca Romania va produce vaccin anti-coronavirus: „Asta este calea pe care mergem noi”

Premierul Florin Citu a afirmat, intrebat sambata daca Romania va achizitiona vaccin din Rusia sau China, ca nu va face acest lucru si ca a fost trimisa o scrisoare, in urma unei intrebari adresate de Cominisia Europeana, iar tara noastra si-a aratat disponibilitatea de a produce vaccinul impotriva COVID-19 la Institutul Cantacuzino.


„Nu, Romania a avut o comunicat cu Comisia Europeana. Vom incerca sa producem vaccinul in Romania, la Cantacuzino. Am trimis o scrisoare, in urma unei intrebari adresate de Cominisia Europeana, si ne-am aratat disponibilitatea de a produce vaccinul in Romania. Asta este calea pe care mergem noi”, a declarat Florin Citu, chestionat daca Romania a demarat discutii cu Rusia sau China pentru a achizitiona vaccinul, in contextul in care Ungaria a luat doua milioane de doze de vaccin Sputnik.

Intrebat cand vom incepem sa producem vaccinul, premierul a raspuns: „Am inceput discutiile. Am spus ca avem capacitatea. Asteptam raspunsul Comisiei Europene in acest sens”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.