Extremistii AUR trec la atac. Simion cere desfiintarea unei expozitii de arta de la AFI Cotroceni: „Jignesc credinta si traditiile romanesti”

Copresedintele AUR George Simion solicita furios desfiintarea unei expozitii de arta gazduita de mall-ul bucurestean AFI Cotroceni. Este vorba despre o expozitie organizata de „Muzeul Kitschului” in care sunt prezentate si elemente „kitsch” din arsenalul BOR.


„Solicit de indata si fara echivoc conducerii AFI Romania sa ia toate masurile pentru a indeparta din spatiul public acele ‘exponate’ care jignesc credinta si traditiile romanesti. Libertatea de exprimare nu inseamna batjocorirea valorilor unei comunitati de credinta, oricare ar fi ea.

Este clar ca ‘expozitia’ gazduita de AFI Cotroceni nu este neutra ideologic, ci se axeaza pe umilirea simbolurilor crestin-ortodoxe, prin folosirea de stereotipuri false, prin dezinformari si analfabetism religios in stare pura.

Sfanta Cruce nu este, nu a fost si nu poate fi un kitsch. In consecinta, cer public conducerii AFI Cotroceni sa ia masurile care se impun pentru a termina gazduirea acestui eveniment care aduce aminte de anii ateismului de stat, nu de cei ai libertatii responsabile”, a scris Simion pe Facebook.

Iata ce l-a i-a infuriat pe liderii AUR. In expozitie se afla o cruce aurita pe post de „T” in cuvantul „kitsch”.

De asemenea, sunt prezentate fotografii cu limuzinele de lux detinute de ierarhii BOR, sub titlul de „Bogatia opulenta a preotilor” lui Iisus Hristos. Aceasta „contrasteaza cu valorile spirituale crestine” mai este scris pe un panou din cadrul expozitiei. Este prezentat si un „vesmant de preot crestin-ortodox”, care este definit astfel: „Garderoba preotului include haine elegante si accesorii scumpe, uneori aurii”.

De asemenea, cutia milei este prezentata drept „recipient de bani fara taxe pentru biserica”.


Foto: R3Media

Proprietarul „Kitsch Museum” este Cristian Lica.

„Avem doua zone tematice, respectiv kitschul religios si gipsy kitsch, unde am incercat sa scoatem in evidenta elementele kitschoase care nu sunt potrivite nici cu spiritualitatea religioasa, nici cu traditiile romanesti si tiganesti din anumite zone, in special in ceea ce priveste arhitectura. Si desi noi nu vrem sa jignim pe nimeni, nici biserica si nici populatia de etnie roma, incercam sa speculam cu umor niste evidente ale societatii de care ne amuzam”, a spus Lica intr-un interviu pentru Radio Romania Actualitati.

Sursa: aktual24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.