Citu, mesaj dupa votul din Parlamentul European: „Vom finanta si constructia de noi spitale, precum si modernizarea si extinderea celor existente”

Prim-ministrul Florin Citu a salutat, miercuri, votul exprimat in Parlamentul European privind Mecanismul de Redresare si Rezilienta.


Intr-un mesaj postat pe pagina de Facebook a Guvernului, premierul subliniaza ca, prin acest mecanism, Romania va putea atrage peste 30 de miliarde de euro, bani care ar urma sa fie folositi pentru finantarea investitiilor in infrastructura, digitalizare, economia verde, reforme structurale, precum si constructia de noi spitale si modernizarea celor existente.

„Salut votul din Parlamentul European privind Mecanismul de Redresare si Rezilienta, prin care Romania va putea atrage peste 30 de miliarde de euro. Sunt fonduri importante pentru redresarea economiei afectate de criza sanitara. Ii vom valorifica cu atentie pentru finantarea investitiilor in infrastructura, digitalizare, economia verde si reforme structurale.

Din banii la care Romania va avea acces prin acest mecanism financiar european vom finanta si constructia de noi spitale, precum si modernizarea si extinderea celor existente. Vrem sa finalizam in Guvern cat mai curand Planul National de Redresare si Rezilienta, astfel incat Romania sa aiba acces intr-un termen cat mai scurt la aceasta finantare europeana”, a precizat Florin Citu.

Sursa: aktual24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.