„Freaca menta”. Dominic Fritz a descoperit expresia romaneasca definitorie pentru sistemul bugetar

Primarul municipiului Timisoara, Dominic Fritz, a vorbit, marti, despre paradoxul salarizarii din sectorul public afirmand ca lefurile sunt prea mici pentru cei cu chef de munca si prea mari pentru cei care sunt deja in sistem de mai multi ani si ”freaca menta”


Dominic Fritz a declarat ca, in timpul selectiei de dosare pentru postul de city manager, multi dintre candidati s-au retras din cursa imediat ce au aflat cat este salariul, aproximativ 10.000 lei net.

„Pentru multi, salariul a fost chiar la o limita pentru manageri care vin din privat. 17.000 de lei brut nu e o suma foarte impresionanta, iar daca vorbim de pozitii de directori, unde scade suma si mai mult, pentru unii care lucreaza in privat nu mai devine fezabil. E o provocare serioasa, dar inclusiv in cazul celor care lucreaza cu mine e aproape voluntariat comparat cu unde lucrau inainte. Unii si-au si retras candidatura, cand au aflat salariul.

Cred ca avem paradoxul in Romania ca salariile in sectorul public sunt prea mici si prea mari. Sunt prea mici pentru cei care au chef de munca si sunt prea mari pentru unii care sunt deja in sistem si care freaca menta”, a declarat primarul Dominic Fritz, citat de news.ro.

De altfel si gasirea unui echilibru in privinta raportului venituri-munca este o prioritate pentru primarul Fritz, sustine el.

Sursa: aktual24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.