Orban, despre cazul chelneritei de la Apele Romane: „Nu ne reprezinta. Astfel de numiri sunt niste accidente”

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat miercuri ca PNL nu este reprezentat de oameni precum chelnerita de la Iasi care a fost numita pe o functie de inginer la Apele Romane.


„Sunt categoric impotriva unor astfel de angajari. Stiti foarte bine, eu am numit in cariera mea sute si mii de oameni, intotdeauna am tinut cont de integritate, de experienta. Astfel de numiri sunt niste accidente in ceea ce ne priveste. Inca o data, am numit sute de oameni, ca premier.

In cateva judete au aparut astfel de situatii, pe care le critic aspru atat in interiorul cat si in afara PNL. Nu ne reprezinta, pe noi ne reprezinta cei peste 1.300 de primari, conilieri locali, judeteni, ministrii, parlamentarii, care sunt oameni care au fost selectati cu rigurozitate”, a declarat Orban.

Chelnerita de la Administratia Bazinala de Apa Prut-Barlad si-a prezentat demisia, au anuntat luni oficialii de la Apele Romane.

„Potrivit surselor noastre, fosta chelnerita angajata inginer la Administratia Bazinala de Apa Prut-Barlad si-a dat demisia dupa aparitia materialului Recorder. Gabi Musteata, inginerul care s-a opus angajarilor politice si a avut curaj sa vorbeasca despre acest flagel, a plecat si el din institutie dupa ce postul i-a fost desfiintat. Ieri a fost ultima lui zi de munca, fiind somat sa predea cheia de la birou si laptopul de serviciu ‘cel tarziu pana in ora 15.30’. Acum spera sa isi castige dreptatea in instanta, dupa ce a contestat desfiintarea subita a postului pe care il ocupa.

In ciuda declaratiilor publice ale membrilor de la varful Guvernului, care au promis se va face dreptate la Apele Romane, nimeni nu a incercat sa il pastreze in sistem pe Gabi Musteata, un inginer cu 25 de ani de experienta.

Singurul care a ramas pe pozitii e directorul Petru Avram, vicepresedintele PNL Iasi. Avram face mai departe jocurile la Administratia Bazinala de Apa Prut-Barlad si a decis, in numele institutiei, angajarea celor mai buni avocati din Iasi specializati in litigii de munca, pentru a-l impiedica pe Gabi Musteata sa castige in instanta si sa revina la Apele Romane. Avocatii vor fi platiti din bani publici, desi institutia are angajati juristi a carora sarcina este sa se ocupe de litigii de munca, asa cum s-a si intamplat in trecut. Motivul invocat pentru angajarea unor juristi din exterior este ca cei din institutie sunt prea ocupati”, a anuntat Recorder pe pagina de Facebook.

Postarea Recorder a starnit un nou val de furie, in doar zece minute inregistrandu-se peste 3.000 de reactii, peste 300 de share-uri si peste 200 de comentarii.

Sursa: aktual24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.