Generalul Nicolae Ciucă a depus un proiect de lege care loveşte direct în inima AUR

Ionel Nicolae Ciuca
Ionel Nicolae Ciuca (Epoch Times România)

Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, a anunţat joi că a depus, în calitatea sa de senator PNL, un proiect de lege care interzice adăugarea inscripţiilor pe drapelul României. În presă s-a speculat că o astfel de prevedere va afecta direct partidul AUR, care a afişat la mitinguri în repetare rânduri tricolorul pe care era pusă sigla formaţiunii conduse de George Simion.


“Respectul pentru simbolurile naţionale. Am depus la Biroul permanent al Senatului prima mea propunere legislativă, legată de respectul simbolurilor naţionale, un proiect de suflet pe care îl voi urmări îndeaproape pe tot parcursul său în Parlamentul României.

Suntem cu toţii datori să respectăm drapelul României şi imnul naţional, simboluri care reprezintă istoria românilor şi pe cei care s-au jertfit pentru ţară şi pentru întregirea neamului”, a declarat Nicoale Ciucă.

Potrivit generalului, legea nr. 75/1994 prevede modalităţile de arborare a drapelului României şi intonare a imnului naţional, dar nu prevede şi unele informaţii referitoare la modul în care cetăţenii trebuie să îşi arate respectul pentru cele două simboluri naţionale.

“Prin modificările legislative propuse, se va interzice aplicarea, pe drapelul naţional a oricăror inscripţii sau simboluri, altele decât cele prevăzute în actele normative în vigoare. De asemenea, se va impune tuturor participanţilor la ceremonii oficiale ca, pe timpul intonării imnului naţional, să păstreze tăcerea sau să intoneze imnul”, a afirmat Nicoale Ciucă.

Sursa: (Epoch Times România)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.