Ambuscada caragialesca in Parlament. Cum au incercat Simonis si Budai sa ia cu asalt prezidiul pentru a trece fortat motiunea impotriva lui Vlad Voiculescu

Liderul deputatilor PSD, Alfred Simonis, a incercat sa forteze votarea motiunii impotriva lui Vlad Voiculescu chiar luni, la incheierea dezbaterilor, desi votul era programat pentru miercuri. Simonis a observat ca mai multi parlamentari PNL si USR PLUS plecasera din sala, astfel incat a incercat sa profite de faptul ca PSD avea o majoritate conjuncturala.


La finalul dezbaterilor pe motiune, Simonis a propus brusc ca motiunea sa fie votata luni, in loc de miercuri, asa cum fusese deja stabilit de conducerea Parlamentului. „Una e sa incheiem dezbaterile si alta e sa incheiem sedinta. Sedinta nu a fost incheiata. Suntem in timpul programului de lucru. Am facut o solicitare si aveti obligatia sa o supuneti la vot! Acum! Daca aveti majoritate, demonstrati-o acum!”, a zbierat Simonis.

Confruntat cu refuzul presedintelui de sedinta, Cristina Pruna (USRPLUS), Simonis a facut scandal si i-a chemat pe parlamentarii PSD sa ia cu asalt prezidiul. Primul care a sarit in ajutorul lui Simonis a fost deputatul PSD Marius Budai, fost ministru al Muncii. Dupa ce au urcat doua scari, revolutionarii pesedisti s-au ofilit, Simonis acuzand insa un „abuz”.

„Votul pe motiunea simpla este miercuri, la sedinta de vot final. Va rog, constatati incheierea sedintei, si-au facut numarul si colegii de la PSD, si cei de la AUR. Ne vedem miercuri!”, a anuntat liderul de grup al USR, Ionut Mosteanu. Sedinta s-a inchis, in timp ce Simonis continua sa strige in fata microfonului stins din plenul Parlamentului, iar pesedistii huiduiau.

Vezi ultimele 5 minute din inregistrarea de mai jos cu asaltul pesedist.

Ulterior, intr-o conferinta de presa, Simonis s-a plans de „abuzuri”.

„A fost un abuz regulamentar al presedintelui de sedinta, Cristina Pruna, care n-a supus la procedura o prevedere regulamentara clara. Daca am fi avut astazi vot, cu siguranta Vlad Voiculescu ar fi pierdut la o diferenta colosala aceasta motiune”, a acuzat Simonis.

El a sustinut ca, in sala, PSD avea majoritate. „La o estimare din ochi, maximum 50 de parlamentari mai erau din ambele partide, PNL si USRPLUS”, a mai spus Simonis.

Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a sustinut un discurs foarte dur la adresa fostelor guvernari PSD in timpul dezbaterilor privind motiunea PSD prin care i se cere demisia.


Cine este considerat regele matematicii?

Vlad Voiculescu a fost intampinat cu huiduieli de parlamentarii PSD, in momentul in care si-a inceput discursul.

„Va rog, un pic de decenta. Lasati-l pe domnul ministru sa isi spuna punctul de vedere”, a intervenit presedintele sedintei, Cristina Pruna.

„Ma bucur sa explic cetatenilor ce am gasit la Ministerul Sanatatii si in sistem, un sistem cangrenat de interese mafiote. Autorii directi este PSD si mafia pesedista. Autorii acestei motiuni i-au gresit numele, trebuia ‘Vlad Voiculescu, un pericol pentru mafia din Sanatete’. Autorul a fost 4 ani secretar de stat la Ministerul Sanatatii, consilier al ministrului PSD Banicioiu care sustinea ca ‘avem de toate’. Apropo, domnule Rafila, erati asteptat in comisia stiintifica de lupta cu coronavirusul. (…) Vorbesc de asumare oamenii care au condus Ministerul Sanatatii 18 ani din ultimii 30 de ani, timp in care si-au creat retele mafiote”, a spus Voiculescu.

Pesedistii au inceput din nou sa huiduie si sa scandeze „Demisia!”.

„V-ati batut joc de tot ce am facut in 2016 si era doar un inceput de reforma reala. Ati facut asta pentru ca reforma reala insemna decuplarea clientilor vostri politici de la banii spitalelor. (…) 16.349 de oameni au notificat Ministerul Sanatatii, pe care dvs. l-ati condus, prin mecanismul de feedback creat de mine ca li s-a cerut spaga in spitale si le-ati ingropat la MS. V-au cerut sa le aparati demnitatea si v-ati batut joc de ei”, a continuat Voiculescu.

„Am primit un mandat de reforma, puteti sa strigati ‘Demisia’ 24 de ore din 24, sapte zile din sapte, nu ma voi opri”, a mai spus Voiculescu.

PSD a depus, miercurea trecuta, in plenul Camerei, motiunea simpla intitulata „Incompetenta si lipsa de asumare ucid! Vlad Voiculescu, un pericol pentru sanatatea si viata romanilor”, semnata de 109 deputati social-democrati.

In motiune, deputatii PSD cer demisia ministrului Sanatatii, Vlad Voiculescu, motivand ca in timpul care s-a scurs de la investirea lui au vazut „atat de multa incoerenta, lipsa de profesionalism si de asumare cat nu s-a vazut in ultimii 30 de ani”.

„Victime omenesti, spitale in flacari, haos in vaccinare, degringolada in sistemul de sanatate publica si minciuni la testare si raportare! Si multa indiferenta, indolenta, aroganta si sfidare din partea celui care ar trebui sa aiba drept principala grija sanatatea si siguranta cetatenilor sai! (…) Este deja mult prea mult! Acest ministru a devenit un adevarat pericol pentru sanatatea romanilor”, se arata in motiune, solicitandu-se plecarea acestuia din functie.

sursa: aktual24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.