Praf l-a facut Vlad Voiculescu pe Grindeanu in Parlament: „Spuneti ca nu va intereseaza? Dar sa folositi drama unui om va intereseaza?”

Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a avut o replica taioasa, luni, la adresa lui Sorin Grindeanu in cadrul dezbaterilor la motiunea prin care PSD i-a cerut demisia. Grindeanu a sustinut ca ministrul Sanatatii este „principalul vinovat” de moartea romanului aflat cu arsuri in spitalul din Belgia.


„Inainte sa se adreseze tarii, folosind drama unei familii, ar fi putut sa citeasca normativul pe care l-a citat. Spune foarte clar unde sunt responsabilitatile, responsabilitatea pentru gasirea unui centru pentru arsi in strainate nu este la MS, domnule Grindeanu. Luati si cititi. Spuneti ca nu va intereseaza? Dar sa folositi drama unui om va intereseaza? Ceea ce pentru dvs. este numai motiv de circ, pentru echipa mea, dim care fac parte doi supravietuitori la Colectiv, acest om are nume si prenume. Si cu familia lui echipa mea a fost in contact intotdeauna. De asemenea, cu medicul din Belgia care l-a tratat.

Nu mai folositi dramele oamenilor in felul acesta. Iti trebuie ceva tupeu ca sa te folosesti de o asemenea drama”, a spus Vlad Voiculescu in plenul Camerei Deputatilor.

Prim-vicepresedintele PSD Sorin Grindeanu a declarat, anterior, ca Vlad Voiculescu este principalul responsabil de moartea, intr-un spital din Belgia, a barbatului care avusese arsuri grave.

„Azi dimineata am aflat ca un alt roman ars a murit. Avea 51 de ani, fusese internat cu arsuri grave dupa ce s-a electrocutat in ianuarie si a fost transferat cu foarte mare intarziere in Belgia. In tara, a indurat un adevarat calvar. A fost internat la Constanta, apoi mutat la Iasi. Acolo, transferul sau in strainatate a fost anulat inainte de a fi urcat in avion, fiind adus in Capitala”, a acuzat Grindeanu.

„Dupa o alta saptamana de chinuri groaznice, a fost transferat catre spitalul belgian. Prea tarziu, din pacate! Am urmarit la televizor toate etapele infioratoare ale acestei suferinte si sunt convins ca milioane de romani au simtit aceeasi revolta ca mine. O ascultam pe sotia sa, disperata, cum intreba de ce trebuie sa suporte un asemenea tratament inuman si nimeni nu-i raspundea”, a continuat el.

„Ministrului Vlad Voiculescu sunt sigur ca nici nu i-a pasat de acest caz pana azi dimineata, cand a venit vestea tragica. Abia atunci a stiut sa faca ce stie mai bine, sa fuga de raspundere. A anuntat ca trimite Corpul de control la spitale, desi marea problema ramane haosul deciziei de transfer in Belgia. De aceea, ii spun acum in fata lui Vlad Voiculescu: «Domnule ministrul, sunteti principalul vinovat de moartea acestui roman»”, a mai spus Grindeanu, aplaudat de pesedisti.

sursa: aktual24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.