„PSD plange acum in pumni”. Senatul voteaza operationalizarea Parchetului European in Romania

Senatoarea PNL Alina Gorghiu a precizat ca dezbaterea si votarea in plenul de luni al Senatului a proiectului privind Parchetul European este un alt exemplu pentru modul responsabil in care se legifereaza in acest mandat in domeniul Justitiei.


„Moment extrem de important in Parlament pentru operationalizarea Parchetului European (EPPO) in Romania. Se dezbate si se voteaza, in Camera decizionala, proiectul privind Structura de sprijin a procurorilor europeni delegati in Romania, organizata in cadrul Directiei Nationale Anticoruptie. Initiativa Guvernului PNL pe care o dezbatem arata faptul ca autoritatile romane, in indeplinirea obligatiilor asumate prin participare la proiectul EPPO, au initiat o serie de demersuri legislative si institutionale in vederea facilitatii aplicarii Regulamentului in plan national si operationalizarii in Romania a acestei institutii.

Stiu ca PSD, inamic declarat al luptei anticoruptie, plange acum in pumni. In nenumarate situatii acest partid s-a impotrivit, prin vocea liderilor lor, numirii in functia de procuror-sef al Parchetului European a unui cetatean roman. S-au straduit sa il decredibilizeze prin diverse declaratii publice, plus demersuri institutionale. Din fericire, au existat argumente puternice pe care presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, si PNL le-au transmis in sustinerea candidatului tarii noastre”, a afirmat Gorghiu, potrivit unui comunicat de presa al PNL.

Ea a mai spus ca acum exista ocazia sa fie oferit romanilor si partenerilor externi au alt model responsabil de a legifera.

„Astazi avem ocazia sa oferim romanilor si partenerilor externi un alt exemplu pentru modul responsabil in care se legifereaza in acest mandat in domeniul Justitiei (dupa ce, acum doua saptamani, am respins Codul penal si Codul de procedura penala – initiativele lui Dragnea si ale PSD). In evident contrast cu procedurile urmate de PSD si tocmai de aceea trebuie incurajat. Comisia Europeana a cerut recent oficial ca Parchetul European sa fie operational la 1 martie 2021. Este datoria noastra sa ne asiguram ca Romania, in calitate de stat membru al UE, nu intarzie activitatea EPPO.

Rolul sau va fi investigarea si urmarirea penala a fraudei impotriva bugetului UE si a altor infractiuni impotriva intereselor financiare ale UE, inclusiv a fraudei privind fondurile UE de peste 10.000 de euro si a cazurilor de frauda transfrontaliera in materie de TVA care implica daune mai mari de 10 milioane de euro. Vom respecta programul de guvernare. Reparam si facem ce trebuie”, a completat Gorghiu.

sursa: aktual24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.