EXCLUSIV Cum sa obtii o pensie speciala de 3.800 de euro dupa ce ai revenit pentru doar 3 luni in magistratura

Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a aprobat, marti, in unanimitate, cererea de pensionare a procurorului Flavius Craznic, fost avocat reintors in magistratura si apoi pensionat de urgenta pentru a beneficia de pensie speciala.


Avocatul Craznic a revenit in magistratura in decembrie 2020. Cu un an inainte, el a facut o cerere de a se intoarce pe functia de procuror, fara concurs sau examen, intr-o functie vacanta de procuror la PICCJ sau la alt parchet din tara. Solicitarea sa a fost respinsa de procurorii din CSM, asa ca fostul magistrat a dat in judecata Sectia. Atat Curtea de Apel Bucuresti si apoi instanta suprema, au obligat CSM sa-l reincadreze pe Craznic, desi legea spune clar ca CSM „poate” dispune reincadrarea unui magistrat in functie, nicidecum nu obliga Sectia sa faca acest lucru.

„Obliga paratul Consiliul Superior al Magistraturii sa emita o hotarare prin care sa admita cererea reclamantului de numire in functie vacanta de procuror, fara concurs sau examen, in conditiile art 331 din Legea nr.303/2004 si sa inainteze propunere in acest sens catre Presedintele Romaniei”, se arata in decizia instantei supreme.

Joaca de-a magistratura

Craznic a intrat in magistratura in 1994 si a fost procuror de Parchet General unde a functionat pana in anul 2010 cand si-a dat demisia si s-a facut avocat.

Avand 10 ani vechime, a facut cerere de reintoarcere in sistem, in baza unei modificari legislative facute de Comisia Iordache care a permis fostilor procurori sau judecatori care au o vechime de cel putin 10 ani sa se intoarca in magistratura fara examen.

Conform declaratiei de avere din decembrie anul trecut, fostul avocat a castigat din servicii de reprezentare juridica 249.000 de lei, adica 20.750 de lei pe luna. Odata pensionat din magistratura, Craznic va incasa o pensie lunara de aproximativ 18.000 de lei pe luna adica 3.800 de euro si isi va putea relua activitatea din avocatura.

Sursa: Aktual24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.