Nancy Pelosi luată la întrebări pentru că ar fi blocat securizarea Capitoliului înainte de evenimentele din 6 ianuarie

Mai multe întrebări legate de implicarea lui Nancy Pelosi în menţinerea unui nivel necorespounzător de securitate înainte de 6 ianuarie au rămas fără răspuns

Preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, la o conferinţă de presă din 15 ianuarie 2021
Preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, la o conferinţă de presă din 15 ianuarie 2021 (Samuel Corum/Getty Images)

Republicani seniori din patru Comisii cheie ale Camerei Reprezentanţilor, preocupaţi de securitatea complexului Capitoliului, cer răspunsuri din partea preşedintelui Camerei, Nancy Pelosi (California) cu privire la acţiunile sale în ziua de 6 ianuarie şi perioada imediat după.


„A fost raportat şi confirmat pe scară largă de mai multe surse că atunci când [fostul şef al poliţiei însărcinat cu paza Capitol Hill] [Steven] Sund a cerut ca Garda Naţională să fie activată înainte de şedinţa comună a [Camerelor, n.r.] Congresului din 6 ianuarie, răspunsul sergentului de serviciu ( SAA), acţionând în numele dvs., a fost că „optica” de a avea Garda Naţională la faţa locului nu era bună şi informaţiile nu susţineau această măsură. Astfel încât solicitarea nu a fost aprobată”, au declarat cei patru reprezentanţi ai GOP într-o scrisoare îndelungată făcută publică pe 15 februarie.

„Mai mult, pe 6 ianuarie, în mijlocul atacului continuu al Capitoliului, şeful poliţiei, Sund, a notificat din nou SAA cu o cerere de aprobare a autorizării intervenţiei Gărzii Naţionale. A durat mai mult de o oră până când cererea sa a fost aprobată, deoarece SAA a trebuit să lanseze cererea în lanţul de comandă, care, fără îndoială, v-a inclus pe dumneavoastră şi pe cei desemnaţi ”, continuă cei patru.

Cei patru semnatari ai scrisorii sunt reprezentantul Rodney Davis din Illinois, membru al Comisiei pentru Administraţie al Camerei, reprezentantul Jim Jordan din Ohio, membru în Comisiei pentru Justiţie a Camerei, reprezentantul James Comer din Kentucky, membru al Comisiei Camerei pentru Supraveghere şi Reformă a Guvernului, şi Devin Nunes, republican senior din Comisia Camerei pentru Informaţii.

Semnatarii au cerut răspunsuri lui Pelosi la următoarele întrebări:

– Atunci când şeful politiei Sund a depus o cerere de sprijin din partea militarilor Gărzii Naţionale, pe 4 ianuarie, de ce a fost respinsă această cerere?

– ofiţerul de serviciu Paul Irving a primit permisiunea sau instrucţiunile personalului dvs. pe 4 ianuarie înainte de a respinge cererea lui Sund pentru Garda Naţională?

– ce politici şi îndrumări aţi oferit dumneavoastră şi personalul dvs. ofiţerului de serviciu în perioada premergătoare datei de 6 ianuarie, în legătură cu securitatea complexului?

– ce conversaţii aţi avut cu ofiţerul de serviciu în timpul atacului asupra Capitoliului şi ce răspuns aţi dat oficialilor din domeniul securităţii în 6 ianuarie, când Sund a solicitat sprijinul Gărzii Naţionale, apel care a necesitat aprobarea dvs.?

– de ce refuză ofiţerii dvs. ai Camerei să respecte cererile de a face publice materialele relevante pentru clarificarea evenimentelor din jurul datei de 6 ianuarie?

Un purtător de cuvânt al speakerului Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi nu a răspuns imediat la o cerere din partea The Epoch Times de a comenta scrisoarea.

Întrebările i-au fost adresate lui Pelosi pentru că, în calitate de preşedinte al camerei inferioare a Congresului, a avut un rol decisiv în asigurarea siguranţei şi securităţii tuturor membrilor Congresului, a personalului şi angajaţilor din Congres, a persoanelor care vizitează complexul Capitoliului cu treburi oficiale şi a miilor de turişti care vizitează în mod obişnuit clădirea istorică.

„Au trecut cinci săptămâni de la atacul din 6 ianuarie asupra clădirii Capitoliului şi multe întrebări importante despre responsabilitatea dvs. pentru securitatea Capitoliului rămân fără răspuns”, continuă scrisoarea.

„După cum ştiţi, preşedintele Camerei nu este doar liderul partidului majoritar, ci are şi responsabilităţi instituţionale enorme. Preşedintele este responsabil de toate deciziile operaţionale luate în cadrul Camerei. Am observat în ultimii doi ani această abordare foarte autoritară şi totalitară a operaţiunilor Camerei, exercitată de dumneavoastră, de personalul dvs. şi de o armată de funcţionari numiţi ai Camerei”, se arată în scrisoare.

Pe 6 ianuarie a avut loc o pătrundere ilegală a unei mulţimi de oameni, prin violenţă, în clădirea Capitoliului. Protestatarii încercau, aparent, să perturbe certificarea de către Congres a voturilor electorale în alegerile prezidenţiale din noiembrie 2020. Aceştia au copleşit ofiţerii de poliţie din Capitol Hill şi au pătruns în cele din urmă atât în senat, cât şi în sălile Camerei Reprezentanţilor, precum şi în alte zone istorice ale complexului Capitoliului, care este sediul Congresului american.

Cinci persoane, inclusiv ofiţerul de poliţie din Capitol Hill, Brian Sicknick, au murit ca urmare a incidentelor violente. Un veteran al forţelor aeriene, Ashli Babbitt, a fost împuşcata şi ucisă de un alt ofiţer în timpul incidentelor.

sursa: epochtimes-romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.