Renate Weber ar putea zbura din functie chiar miercuri. Orban urgenteaza revocarea Avocatului Poporului

Presedintele Camerei Deputatilor, Ludovic Orban, a anuntat ca pe ordinea de zi a Birourilor permanente reunite de marti se vor afla, printre altele, cererea de revocare din functie a Avocatului Poporului si respingerea rapoartelor Radioului si Televiziunii Publice.


El a precizat ca se va convoca o reuniune a Senatului si Camerei Deputatilor pentru miercuri.

In cadrul plenului reunit, urmeaza sa se constituie comisiile permanente comune, precum si delegatiile Parlamentului la diferite organizatii internationale.

„Vor mai fi puncte pe care le consideram importante la reuniunea Birourilor permanente reunite in vederea plenului, cum ar fi cererea de revocare a Avocatului Poporului, alaturi de raport. Este raportul prezentat de Avocatul Poporului. De asemenea, am discutat la nivelul coalitiei sa introducem pe ordinea de zi respingerea rapoartelor depuse de conducerea Televiziunii Romane si a Radioului Public. Exista mai multe proiecte legislative privitoare la modificarea legii privind statutul deputatilor si senatorilor, depuse de PNL si USR, am inteles ca exista si o propunere din partea opozitiei privitoare la desfiintarea pensiilor speciale pentru parlamentari. O sa fie puncte de introdus pe ordinea de zi si ar fi trebuit sa fie rezolvate inca din legislatura trecuta”, a declarat Orban, la Parlament.

Orban a explicat apoi de ce Renate Weber trebuie sa plece din fruntea Avocatului Poporului.

”Toata atitudinea Avocatului Poporului in perioada de cand a fost numita in functie. Pe faptul ca a generat exceptii de neconstitutionalitate la Curtea Constitutionala, care au fost respinse de CCR, pe atitudinea pe care a avut-o in perioada pandemiei, care a generat extrem de multe probleme in apararea sanatatii si vietii oamenilor si pe conduita partizana pe care a avut-o fata de procesul de legiferare si fata de proiectele de legi adoptate de Parlament ”, a spus Ludovic Orban.

Sursa: aktual24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.