Ambasada SUA intervine, Ciolacu a dezinformat prin omisiune despre ce a discutat cu David Muniz. Ce a „uitat” sa spuna seful PSD

Ambasada SUA a tinut sa aduca completari, marti, la mesajul publicat de Marcel Ciolacu pe Facebook privind intalnirea pe care a avut-o cu David Muniz, insarcinatul cu afaceri ad-interim al Statelor Unite la Bucuresti. In mesajul sau, Ciolacu n-a suflat o vorba despre faptul ca s-a discutat si despre statul de drept.


Dupa intalnirea cu Muniz, Ciolacu a publicat pe pagina sa un mesaj in care a spus ca a discutat cu reprezentantul SUA despre investitii si despre „parteneriatul cu SUA, statutul de membru al Uniunii Europene si rolul tarii noastre in cadrul NATO”.

Doua ore mai tarziu, ambasada SUA l-a corectat elegant pe Ciolacu, publicand un alt rezumat al convorbirilor: „Cei doi au discutat despre extinderea cooperarii stranse dintre Statele Unite si Romania, inclusiv despre moduri de a colabora pentru a aprofunda aplicarea principiului statului de drept si a avansa in lupta impotriva traficului de persoane”.

Mesajul lui Ciolacu, in urma intalnirii cu reprezentantul SUA:

Am avut astazi o intrevedere excelenta cu domnul David Muniz, insarcinatul cu afaceri ad-interim al Statelor Unite la Bucuresti.

M-am bucurat sa gasesc in domnul Muniz un prieten adevarat al Romaniei si am decis sa lucram impreuna pentru intarirea tuturor celor trei piloni pe care se bazeaza politica externa a Romaniei: parteneriatul cu SUA, statutul de membru al Uniunii Europene si rolul tarii noastre in cadrul NATO.

Un subiect extrem de important, mai ales in conjunctura actuala, a fost cel al investitiilor americane in Romania, in paralel cu necesitatea intensificarii schimburilor comerciale.

Partidul Social Democrat este profund atasat relatiei cu SUA si vom continua sa sustinem intarirea Parteneriatului Strategic cu o orientare clara spre viitor, in cadrul familiei transatlantice.

Mesajul Ambasadei SUA:

In cursul zilei de astazi, Charge d’Affaires David Muniz a avut o intrevedere cu Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, la sediul partidului. Cei doi au discutat despre extinderea cooperarii stranse dintre Statele Unite si Romania, inclusiv despre moduri de a colabora pentru a aprofunda aplicarea principiului statului de drept si a avansa in lupta impotriva traficului de persoane.

Sursa: Aktual24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.