Ciolacu anunta ca o va salva pe Renate Weber: „Categoric, atacam la CCR si sesizam socialistii europeni. Renate Weber este o institutie”

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marti ca in cazul in care parlamentarii din coalitia de guvernare „vor forta” schimbarea Renatei Weber din functia de Avocat al Poporului, social-democratii vor ataca hotararea la Curtea Constitutionala.


„Renate Weber e o institutie din institutiile statului de drept, Avocatul Poporului, CCR. Cum te apuci sa ataci? Este pe mandat. De ce vii pe un anumit mandat si ataci? Categoric, daca vor forta schimbarea doamnei Renate Weber, o sa atacam hotararea la Curtea Constitutionala. Si categoric, in primul rand ma voi adresa familiei socialistilor europeni si nu numai pentru acest atac, pana la urma, la statul de drept. Nu ai justificarile necesare sa vii cu asa ceva. Poate am uitat acele ordonante date noaptea, fara sa tii seama de drepturile si libertatile romanilor, incalcand Constitutia. Nu ai voie, indiferent ca e stare de razboi, ca este pandemie, sa creezi un asemenea precedent cum a creat presedintele Iohannis sustinand un partid politic. A depasit o linie rosie. Renate Weber a venit si a spus – inteleg ca este pandemie, dar nu depasiti linia rosie de incalcare a drepturilor si libertatilor”, a spus Ciolacu la TVR 1, citat de Agerpres.

El a adaugat ca membrii coalitiei de guvernare considera ca Avocatul Poporului „este un instrument” iar Renate Weber poate in continuare sa „atace” anumite incalcari de drepturi si libertati.

„Este foarte important Avocatul Poporului in aceasta zona, iar doamna Renate Weber a iesit si a atacat toate deciziile, ordonantele. Presupun ca au facut niste sondaje de opinie si au vazut ce personalitate sau ce institutie sa atace si le-a reiesit din cifre ca cea mai vulnerabila ar fi doamna Renate Weber, care nu este un comunicator, nu e in talk show-uri, ea reprezinta Avocatul Poporului. Ei joaca in continuare tot in logica electorala, nu au nicio treaba cu guvernarea”, a afirmat Ciolacu.

Birourile permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului se reunesc marti in sedinta, pe ordinea de zi aflandu-se, printre altele, cererea de revocare din functie a Avocatului Poporului si respingerea rapoartelor de activitate ale Radioului si Televiziunii Publice. Miercuri va fi convocat plenul reunit, a anuntat presedintele Camerei Deputatilor, Ludovic Orban.

Potrivit acestuia, Avocatul Poporului ar trebui schimbat „cat mai repede posibil”, avand in vedere „atitudinea” Renatei Weber, in perioada de cand a fost numita in functie. Orban a explicat ca solicitarea de revocare a Avocatului Poporului se bazeaza „pe faptul ca a generat exceptii de neconstitutionalitate la Curtea Constitutionala care au fost respinse de CCR, pe atitudinea pe care a avut-o in perioada pandemiei, care a generat extrem de multe probleme in apararea sanatatii si vietii oamenilor si, in general, pe conduita partizana pe care a avut-o in raport cu procesul de legiferare si, mai ales, cu proiectele de lege adoptate de Parlament”.

Sursa: Aktual24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.