Nicusor Dan taie toti banii pentru noi statui in Capitala in acest ban. Banii merg la termoficare, combaterea poluarii si transport

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, a anuntat joi ca a taiat toate finantarile pentru ridicarea de noi statui in acest an, banii economisti urmand sa fie alocati „in modernizarea sistemului de termoficare, in combaterea poluarii, in dezvoltarea infrastructurii de transport”.


„Am cerut Corpului de Control sa verifice fraudele semnalate de Politia Capitalei in legatura cu mai multe monumente realizate in anii trecuti in Bucuresti. Cei responsabili vor fi identificati si sanctionati, iar informatiile stranse vor fi trimise mai departe politiei, pentru eventuale inculpari.

Anunt in acelasi timp ca Primaria Capitalei sisteaza pentru acest an orice finantare pentru noi statui in Bucuresti. Redirectionam banii pentru investitiile prioritare, neglijate de precedenta administratie – in modernizarea sistemului de termoficare, in combaterea poluarii, in dezvoltarea infrastructurii de transport”, a scris Nicusor Dan pe Facebook.

Sculptorul este Ioan Bolborea este cercetat de politistii din Bucuresti dupa ce ar fi incheiat contracte cu Administratia Monumentelor si Patrimoniului Turistic pentru a realiza monumente publice din bronz, dar le-ar fi facut din materiale de calitate inferioara. Astfel, el ar fi cauzat un prejudiciu de aproape 18 milioane de lei.

Potrivit Politiei Capitalei, politisti din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti – Serviciul Investigatii Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, au pus in aplicare, vineri, doua mandate de perchezitie domiciliara intr-un dosar penal in care se fac cercetari pentru inselaciune in forma continuata care a produs consecinte deosebit de grave (11 acte materiale).

„In fapt, din datele si probele administrate in cauza a rezultat presupunerea rezonabila ca in perioada 2005-2016, suspectul, in calitate de autor/artist a incheiat mai multe contracte cu Administratia Monumentelor si Patrimoniului Turistic, prin care s-a angajat sa realizeze mai multe monumente de for public, sculptura din material definitiv bronz, insa acesta ar fi urmarit executarea acestora din materiale de calitate inferioara, cauzand beneficiarului un prejudiciu in valoare totala de aproape 18.000.000 lei, reprezentand sumele platite prin aceste contracte”, arata sursa citata. 

La perchezitii au fost gasite mai multe bunuri de valoare probatorie, printre care o statueta ce reprezinta „Lupa Capitolina” (Lupoaica), mai multe componente ale unor ansambluri statutare, statuete tip macheta, care au fost ridicate in vederea expertizarii, precum si mai multe inscrisuri si sume de bani in lei si euro, toate ridicate in vederea continuarii cercetarilor.

Barbatul a fost dus la audieri la sediul Serviciului Investigatii Criminale.

Cercetarile sunt continuate de politisti, sub supravegherea Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, sub aspectul savarsirii infractiunii de inselaciune in forma continuata, care a produs consecinte deosebit de grave.

Sursa: aktual24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.