Ramona Strugariu cere “blocarea unor proiecte strategice pentru Putin, precum Nord Stream 2”. 162 de personalități de la nivel european, scrisoare către Comisia Europeană

Europarlamentarul Renew Europe Ramona Strugariu a anunțat vineri că, alături de 161 de experți, politicieni, personalități publice, activiști pentru drepturile omului și reprezentanți ai opoziției politice din Rusia (accesați AICI lista completă a semnatarilor scrisorii), a solicitat Comisiei Europene și Consiliului European, printr-o scrisoare, să impună de urgență sancțiuni Rusiei pe fondul arestării abuzive a opozantului rus Alexei Navalny, cât și pe fondul atrocităților comise de Kremlin împotriva protestatarilor. 


De asemenea, europarlamentarul USRPLUS Ramona Strugariu a precizat că a cerut blocarea unor proiecte strategice pentru Vladimir Putin, precum Nord Stream 2. 

“Noi sancțiuni împotriva Rusiei!

Am cerut în mod ferm Comisiei Europene și Consiliului European, alături de alți 161 de experți, politicieni, personalități publice, activiști pentru drepturile omului și reprezentanți ai opoziției politice din Rusia, să trateze cu maximă urgență subiectul arestării lui Alexey Navalny.  

Ca semnatari ai acestei scrisori, am făcut apel la Uniunea Europeană să solicite în mod expres eliberarea necondiționată și imediată a opozantului rus, precum și încetarea și condamnarea violențelor forțelor de ordine, îndreptate împotriva protestatarilor pașnici.  

Mecanismul european pentru sancțiuni privind încălcarea drepturilor omului, precum și legislația Magnitsky trebuie activate urgent pentru a-i trage la răspundere pe toți cei implicați în atrocitățile comise de Moscova împotriva societății civile și cetățenilor ruși.  

Am cerut aplicarea de sancțiuni tuturor indivizilor și companiilor implicate în aceste încălcări grave ale drepturilor omului, precum și blocarea unor proiecte strategice pentru președintele Putin, precum Nord Stream 2″, a scris Strugariu pe Facebook. 

Sursa: Podul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.