Maia Sandu refuză să desemneze un nou premier. Așteaptă 23 martie ca să dizolve Parlamentul și să declanșeze anticipate

Maia Sandu refuză să desemneze un nou premier. Așteaptă 23 martie ca să dizolve Parlamentul și să declanșeze anticipate

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat că nu va mai înainta un candidat la funcția de premier pentru că cetățenii trebuie să aleagă ce-și doresc. În cadrul emisiunii „În PROfunzime”, de la PRO TV Chișinău, Maia Sandu a fost întrebată dacă va mai merge cu un candidat la funcția de premier.„Nu văd rostul”, a fost răspunsul scurt al președintelui, scrie Deschide.md.
Ea a adăugat că, dacă „parlamentul vrea, lasă să inițieze procedura de impeachment”, pentru că cetățenii trebuie să aleagă ce-și doresc. În cadrul aceleași emisiuni Maia Sandu a insistat pe faptul că „democrația înseamnă alegerea cetățenilor” și atunci la referendum cetățenii vor decide ce-și doresc. În același context, președintele a adăugat că așteaptă ziua de 23 martie pentru ca să meargă să dizolve Parlamentul.

Potrivit Deschide.md, deputații PAS și Maia Sandu intenționează să provoace dizolvarea Parlamentului, apelând la prevederile hotărârii Curții Constituționale din 2013, prin care magistrații Înaltei Curți au menționat că „indiferent de circumstanțele care au determinat lipsa votului de încredere, eșuarea formării noului Guvern în termen de 3 luni duce inevitabil la dizolvarea Parlamentului”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.